Ana içeriğe atla

Öksürüğü Evde Tedavi Etmenin En İyi 5 Yolu

Öksürüğü Evde Tedavi Etmenin En İyi 5 yolu 

Bir soğuk algınlığı daha geçiriyor ve öksürüyorsunuz ve bunu durdurmanın bir yolunu arıyorsunuz. Piyasadaki tüm reçetesiz ilaçları ve ev ilaçlarını denediniz, ancak şimdiye kadar hiçbiri işe yaramadı.

Yeni bir şeyler denemenin zamanı geldi. Bu yazıda, öksürüğü tedavi etmenin beş doğal yolunu paylaşacağız. Bu yöntemlerin hepsi bilim tarafından desteklenmektedir ve hepsi güvenli ve etkilidir.

Öksürük nöbetlerinize kesin olarak bir son vermeye hazırsanız, okumaya devam edin.

Giriş

Hey, sen! Evet, sen, öksürüğü olan. Nasıl geçeceğini bilmek ister misin?

Tamam, muhtemelen bunu duymak istemezsiniz, ancak gerçek şu ki çoğu öksürük bir sıkıntıdan başka bir şey değildir. Can sıkıcı olabilirler, ancak genellikle ciddi bir şeyin işareti değildirler.

Ancak öksürüğünüz inatçıysa veya başka semptomlar eşlik ediyorsa, bir doktora görünmelisiniz. Bu arada, işte öksürüğü iyileştirmenin beş doğal yolu:

1. Bol sıvı tüketin

2. Bol bol dinlenin

3. Sert şeker veya boğaz pastili emmek

4. İbuprofen veya asetaminofen gibi reçetesiz satılan ilaçlar alın

5. Çay veya tavuk suyu gibi ılık sıvılar için

Bol Sıvı Tüketin

Öksürüğünüz olduğunda bol miktarda sıvı tüketmelisiniz.

Su, meyve suyu ve et suyu harika seçeneklerdir. Susuz kalmamanıza ve balgamın gevşemesine yardımcı olurlar. Mümkünse bunları ılık için; boğazınızı rahatlatmaya yardımcı olur.

Yapabileceğiniz bir başka şey de bal-limon çayı yudumlamaktır. Bal boğazınızı kaplamaya yardımcı olurken limon da öksürüğünüze neden olabilecek bakterileri öldürmeye yardımcı olacaktır.

Ilık Tuzlu Su İle Gargara Yapın

İşte öksürdüğümde her zaman işe yarayan doğal bir çözüm: Ilık tuzlu su ile gargara yapın. ("Sıcak tuzlu su ile gargara yapın "ın Türkçesi).

Kulağa garip gelebilir ama gerçekten işe yarıyor. Sıcak su boğazınızdaki mukusun gevşemesine ve tuz da enfeksiyona neden olan bakterilerin öldürülmesine yardımcı olur. Ayrıca, boğazınızda harika bir his yaratır.

Ballı Ilık Çay İçin

Öksürüğünüzü iyileştirmek için doğal bir yol arıyorsanız, biraz ılık Türk çayı içmeyi denemelisiniz. Boğazınızı rahatlatmak ve o sinir bozucu öksürükten kurtulmanıza yardımcı olmak için mükemmel bir yoldur.

Sadece hala sıcakken içtiğinizden emin olun ve ekstra tatlılık için biraz bal ekleyin. Kısa sürede kendinizi daha iyi hissedeceksiniz!

Nemlendirici Kullanın

Öksürüğünüzü iyileştirmek için doğal bir yol arıyorsanız, nemlendirici kullanmayı denemelisiniz. Bir nemlendirici evinizdeki havayı nemlendirmeye yardımcı olacak ve bu da nefes almanızı kolaylaştıracaktır.

Ayrıca, nemlendirici kullanmak boğazınızı ve göğsünüzü rahatlatmaya yardımcı olabilir. Öksürüğünüz nedeniyle uyumakta zorlanıyorsanız, nemlendirici kullanmak bunu gidermeye yardımcı olabilir.

Aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç farklı nemlendirici türü vardır. Sıcak sisli nemlendirici, soğuk sisli nemlendirici veya ultrasonik nemlendirici satın alabilirsiniz. Hangisini seçerseniz seçin, bakteriler için bir üreme alanı haline gelmemesi için düzenli olarak temizlediğinizden emin olun.

Çözüm

Öksürüğü doğal yollarla tedavi etmenin birkaç farklı yolu vardır. İşte en etkili beş yöntem:

1. Bol miktarda sıvı tüketin: Bu, mukusun incelmesine ve sisteminizden atılmasına yardımcı olacaktır.

2. Sert şeker veya pastil eminiz: Bunlar boğazınızı yatıştırmaya ve öksürük dürtüsünü bastırmaya yardımcı olacaktır.

3. Uyurken başınızı kaldırın: Bu mukus drenajına yardımcı olacaktır.

4. Nemlendirici kullanın: Bu, mukusun gevşemesine ve boğazınızın nemli kalmasına yardımcı olacaktır.

5. Bol bol dinlenin: Hasta olduğunuzda vücudunuz tüm enerjisini enfeksiyonla savaşmak için kullanacaktır, bu nedenle iyileşmek için yeterince zaman ayırdığınızdan emin olun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnstagram'da Çevrimiçi (Aktiflik) Kapatma

İnstagram'da sohbet ettiğiniz kişinin ve kişilerin en son ne zaman instagram'a giriş yaptığınızı veya ne kadara süredir instagram'da olduğunuzu, çevrimiçi olup olmadığınızı görmesini istemiyorsanız tam yerine geldiniz. Size bu makalede instagram aktiflik durumu, son görülme ve çevrimiçi bilgisini nasıl kapatabileceğinizi göstereceğim. Bu göstereceğim ayarları yaptıktan sonra dm üzerinden sohbet ettiğiniz kişi sizin çevrimiçi olup olmadığınızı ve en son ne zaman çevrimiçi olduğunuzu göremeyecek. Öncelikle instagram'da ayarlar kısmına giriyoruz; Ardından gizlilik kısmına giriyoruz; Buradan da hareket durumuna tıklıyoruz; Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi karşımıza iki farklı ayar çıkıyor. Üstteki hareket durumunu gösteri kapatırsanız instagram'da en son aktif olduğunuz zamanı ve şu anda aktif olup olmadığınızı göremez ayrıca sizde onların aktif olup olmadığını göremezsiniz. Alttaki birlikte aktif olduğunuzu gösteri a

İnstagram'ın Sırları: Bilmediğiniz En İyi Gizli Özellikler

 Uzun süredir Instagram kullanıcısı olarak, uygulamanın çoğu insanın bilmediği birkaç özelliğini keşfettim. Bu yazıda, Instagram'ın en sevdiğim sırlarından bazılarını paylaşacağım. Bu özelliklerden bazıları göz önünde saklanırken, diğerleri daha az bilinir. Ancak hepsi Instagram oyununuzu bir üst seviyeye taşımanıza yardımcı olabilir. İster fotoğraf düzenleme becerilerinizi geliştirmek istiyor olun, ister Instagram'ın nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyor olun, Instagram'ın en iyi gizli özellikleri için okumaya devam edin. İnstagram'da HesapTemizleme Nedir? Instagram'da pek çok insanın bilmediği gizli bir özellik var ve buTemizleme işlevi. Bu özellik arama geçmişinizi ve beğendiğiniz gönderileri tek seferde temizler. Peki nasıl kullanıyorsunuz? Gerçekten çok basit. Tek yapmanız gereken Instagram uygulamasını açmak ve profil sayfanıza gitmek. Ardından sol üst köşedeki üç çizgiye dokunun ve "Ayarlar "ı seçin. Aşağıya doğru kay

SEO İpuçları İle Blogger Siteninizin Trafiğini Arttırmak

Sitesniniz Trafiğini Nasıl Arttırırsınız?  Blogger sitenizi daha fazla kişinin görmesini nasıl sağlayacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Bu geçerli bir soru ve arama motoru optimizasyonu (SEO) ile yanıtlanabilecek bir soru. Peki SEO nedir ve Blogger sitenize daha fazla trafik çekmek için nasıl kullanabilirsiniz? Bu yazıda SEO'nun ne olduğunu ve blogunuzun görünürlüğünü artırmak için nasıl kullanabileceğinizi açıklayacağız. SEO Nedir?  Blogger sitenize gelen trafiği artırmak mı istiyorsunuz? Eğer öyleyse, SEO'nuza odaklanmanız gerekir. SEO, arama motoru optimizasyonu anlamına gelir ve sitenizin arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olan bir süreçtir. İnsanlar sitenizle ilgili anahtar kelimeleri aradıklarında, sitenizin en iyi sonuçlardan biri olarak görünmesini istersiniz. SEO'nuzu geliştirmek için yapabileceğiniz pek çok şey var ve bu sürekli çaba gerektiren bir şey. Ancak çaba göstermeye istekliyseniz, sitenize gelen tra