SOĞUK BAKLAVA
Soğuk baklava özellikle Diyarbakır'da yapılmaya başlanarak meşhur olmuş bir lezzet. Şu anda ise gerek hafifliği gerekse de çikolatalı baklava aromasıyla en çok tercih edilen baklava çeşitlerinden birisidir.Soğuk baklavayı yapmaya şerbetinden başlayacağız;
Şerbet Malzemeleri:
🔴1 bardak su
🟢2 bardak süt
🔵Ve damak tadınıza göre 2 yada 3 bardak şeker
Şerbet Yapımı
Öncelikle su ve şekeri bir tencereye alıp orta ateşte ocağa veriyoruz. Tama kaynamaya başladığında soğuk sütünüzü ilave edip karıştırıyoruz ve altına kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Baklavanın üzerine dökerken oda ısısında olmalı.
Baklava Malzemeleri
🔹40 adet yufka
🔸300 gr antep fıstığı
🔹Sade yağ
Baklava Yapımı
Geçelim baklavanın yapımına öncelikle baklavayı yapacağımız tepsinin altını sade yağ ile yağlıyoruz. Yufkaları dizmeye başlıyoruz her dizdiğiçmiz yufkayı sade yağ ile yağlıyoruz. Yirmi kat yufka dizdikten sonra arasına robottan geçirdiğimiz fıstıkları serpiştiriyoruz. Ardından tekrar yirmi kat yufka diziyoruz yine her katı yağlayarak. Yufkalar bittikten sonra dilimleyip üzerine sade yağ gezdiriyoruz. Ardından fırını 170 derecede açıp yarım saat pişiriyoruz. Ardından 140 dereceye alıp 20 dakika daha pişirip çıkarıyoruz. Baklava sıcakken üzerine soğuk şerbetimizi döküyoruz. Ardından üzerini süslemeye geçeceğiz.
Süsleme malzemeleri
◾Kakao
◽Süt tozu
◾Sütlü Çikolata(isteğe bağlı)
Üzerini süslemek için üç kaşık kakao ve iki kaşık süt tozunu karıştırıyoruz ve üzerine serpiyoruz.
Ardından çikolatamızı rendeleyin üzerine atıyoruz.
Üzerine ayrıca toz fıstıkta koyabilirsiniz.
Yarım saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servise hazır afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder